معرفی کامل پمپ حلزونی و نحوه انتخاب آن
معرفی کامل پمپ حلزونی و نحوه انتخاب آن
Blog Article
بیشتر سیالاتی که در اطراف ما هستند بهصورت رقیق و با ویسکوزیته پایین هستند و بهطور خاص میتوان حجم آب روی کره زمین را مثال زد. برای انتقال و جابجایی چنین مایعاتی از پمپهای سانتریفیوژ بکار گرفته میشود. یکی از انواع پمپ سانتریفیوژ که جهت انتقال آب از چاهها و پمپاژ آب در زمینهای کشاورزی و باغات بسیار بکار گرفته میشود، پمپ حلزونی است. در این مقاله کالاصنعتی به انواع پمپ حلزونی، نحوه عملکرد، کاربردها، مزایا و معایب آن پرداخته خواهد شد. همچنین نحوه انتخاب پمپ حلزونی بر اساس هد و دبی از جداول مربوطه همراه با مثال عینی توضیح داده خواهد شد.
پمپ حلزونی
پمپ حلزونی چیست؟
پمپهای حلزونی یکی از انواع پمپ سانتریفیوژ (گریز از مرکز) محسوب میشوند. در واقع اصطلاح حلزونی به دلیل شکل حلزونی و پیچشی مانند پوسته یا بدنه پمپ میباشد. این پمپ بسیار رایج بوده و کاربردهای فراوانی در صنایع مختلف و کشاورزی دارند و به آن پمپ سرچاهی یا پمپ کشاورزی نیز میگویند.
انواع پمپ حلزونی
پمپ تک حلزونی
پمپ دو حلزونی
پمپ حلزونی از دسته پمپهای سانتریفیوژ است. در مقاله پمپ سانتریفیوژ یا گریز از مرکز میتوانید اطلاعات بیشتری درباره این نوع پمپها، انواع دسته بندی ها و اجزای آن ها کسب کنید.
عملکرد پمپ حلزونی
در پمپهای حلزونی پروانه در داخل محفظه پیچشی قرار میگیرد. سیال از قسمت مکش پمپ حلزونی و سپس از قسمت چشمی پروانه وارد محفظه شده و با چرخش روتور و در ادامه پروانه متصل به آن، به جریان سیال نیروی گریز از مرکز وارد میشود که این نیرو عامل حرکت سیال به سمت محیط بیرونی پروانه در جهت شعاعی میشود. ساختار محفظه و پوسته حلزونی پمپ به گونهای است که سطح مقطع و مساحت آن در طول جهت جریان افزایش مییابد. از علم سیالات و بحث قانون پایستگی جرم میدانیم که مساحت سطح مقطع جریان و سرعت جریان رابطه معکوس دارند. بنابراین با افزایش مداوم سطح مقطع جریان، سرعت جریان کاهش مییابد. کاهش سرعت جریان سیال به معنی افزایش فشار سیال خروجی از پمپ میباشد.
اجزا پمپ حلزونی
اجزای اصلی پمپ حلزونی در شکل زیر نمایش داده شده است. اجزا اصلی شامل:
بدنه یا پوشش
محفظه حلزونی
پروانه
قسمت مکش
قسمت تخلیه